Motorrijles

Be Sure Rijopleidingen is dé motorrijschool in Noord-Drenthe die het halen van je motorrijbewijs tot een ware beleving maakt:

 

   • Persoonlijke begeleiding door lessen individueel of duo (niet in groepen).
   • Vaste enthousiaste instructeur.
   • Brede ervaring en hoog slagingspercentage.
   • Les op gemakkelijke motoren.
   • Gratis gebruik motorkleding.

 

Het gevoel van vrijheid tijdens het motorrijden is ongekend! Geweldig om met vrienden een toertocht te maken of op vakantie te gaan. Ook voor woon-werkverkeer is de motor een fantastisch alternatief ten opzichte van de auto of het OV. Als je eenmaal motor hebt gereden smaakt het altijd naar meer.

Categorieën

Voor het motorrijbewijs gelden verschillende categorieën die gebonden zijn aan leeftijdsgrenzen.

 

 

Heb je een rijbewijs A1 of A2 dan moet je voor een zwaardere categorie een nieuw praktijkexamen AVD afleggen. Je kunt ook rechtstreeks je rijbewijs A2 of A halen als je voldoet aan de leeftijdsgrens. Je doet dan het theorie-examen motor, het examen voertuigbeheersing AVB en het praktijkexamen verkeersdeelneming AVD in de betreffende categorie. Bij Be Sure Rijopleidingen kun je motorrijles volgen in de A2 en A categorieën.

Praktijkles

Motorrijlessen worden door Be Sure Rijopleidingen gegeven op nieuwe Yamaha’s. Deze motoren zijn goed hanteerbaar en ook geschikt als je niet zo groot bent.

 

Een motorrijles duurt 60 minuten. Er wordt gewerkt met blokken van 1,5 of twee uur, zodat je snel vorderingen maakt. Praktijklessen kunnen als duo-les worden gegeven. Als je niet in bezit bent van eigen motorkleding en helm, kun je gratis gebruik maken van de motorkleding van de rijschool. Je moet wel zelf beschikken over stevig schoeisel die de enkels bedekt. Voor het gebruik van een helm moet je eenmalig een helmmutsje aanschaffen á € 5,-.

 

Het behalen van een motorrijbewijs bestaat uit een theorie-examen en twee praktijkexamens; voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelname (AVD).

 

Op de website van het CBR vind je gedetailleerde informatie over de oefeningen die je moet beheersen voor het examen AVB.

 

Tarieven

Kijk voor de actuele prijzen, examenkosten en overige informatie bij de tarieven.

Motorrijlessen vertrekken vanaf:

Spanjelaan 18-1 in Assen