Hoeveel rijlessen heb je nodig

Landelijk ligt voor autorijles het gemiddelde aantal lesuren op 35-40. Het gemiddelde bij RBB Rrijopleidingen | Assen ligt lager. Een snelle leerling kan aan 20-25 rijlessen genoeg hebben. Maar ben jij een gemiddelde of snelle leerling? De rijschool staat garant voor de kwaliteit en effectiviteit van de rijlessen maar het tempo en aantal lessen dat je nodig hebt hangt af van de leerling. De een heeft meer gevoel voor rijden en kan het verkeer sneller overzien dan een ander.

Stel je vooraf niet in op succesverhalen van familie of kennissen die jaren geleden met een minimaal aantal lessen zijn geslaagd of die vinden dat je het wel met een bepaald aantal lessen kunt doen. Het drukke verkeer van tegenwoordig en de eisen die gesteld worden vragen om een goede voertuigbeheersing en dat je kunt anticiperen op onverwachte situaties. Het beste kun je bij RBB RIJOPLEIDINGEN een intake-les nemen. Je instructeur beoordeelt jouw vaardigheden en maakt dan een reële inschatting van het aantal rijlessen dat je nodig hebt op basis van je aanleg en eventuele rijervaring.

Soms hoor je het verwijt dat rijscholen je aan het lijntje houden en zo veel mogelijk rijlessen proberen aan te smeren. RBB Rijopleidingen | Assen doet hier niet aan mee en wil tevreden klanten hebben die een plezierige rijopleiding succesvol afsluiten zonder onnodige rijlessen. We streven er wel naar om het rijexamen in één keer te kunnen halen want gokken of je met een minimaal aantal lessen al kunt slagen geeft onnodige teleurstelling en kosten. Daarna moet je alsnog de lessen nemen die je toch nodig had en opnieuw examenkosten betalen. RBB Rijopleidingen | Assen wil net als jij een reëel aantal rijlessen tegen een eerlijke prijs en zonder onnodige kosten.

 

Hoe kun je zelf onnodige rijlessen voorkomen?

Als leerling kun je zelf het aantal rijlessen en daarmee ook de kosten laag houden met de volgende adviezen:

  • Start zo snel mogelijk met de theorie en haal snel je theorie-examen. Kennis van de theorie geeft je een beter inzicht in de verkeerssituaties die je tegenkomt tijdens de rijlessen. Als je de theorie met zelfstudie wilt doen prima, maar komt het er niet zo van of heb je moeite om alleen uit een theorieboek te leren, neem dan theorieles. Bij RBB Rijopleidingen kun je klassikaal theorieles volgen en word je gewezen op op de belangrijkste punten. Ook krijg je examentraining aan de hand van oefenexamens.
  • Een vlot verloop van je rijopleiding vraagt ook van jou een serieuze instelling. Ben je zelf niet zo gemotiveerd of heb je moeite om adviezen op te volgen dan duurt je rijopleiding langer dan nodig is en maak je meer kosten.
  • Zorg dat je de financiële middelen beschikbaar hebt of vrij kunt maken zodat je lesprogramma niet onderbroken wordt omdat je de rekening niet kunt betalen.
  • Maak de afspraken voor je volgende rijlessen vooraf en plan niet op het laatste moment. Les minimaal een blok van 2 lesuren per week zodat je regelmaat en een goed ritme hebt.
  • Kijk enthousiast uit naar de volgende les en sta tijdig klaar als je opgehaald wordt voor de rijles zodat je de beschikbare tijd maximaal benut.
  • Je instructeur evalueert de rijles met jou en houdt je vorderingen bij maar je kunt ook zelf aangeven welke punten je moeilijk vindt en extra wilt oefenen.
  • Neem een tussentijdse toets bij het CBR op in je opleiding. Daarmee wen je aan de situatie die je op het examen tegen zult komen. Dit geeft je een zekerder gevoel tijdens het examen. Bovendien kun je al vrijstellingen krijgen voor de verrichtingen die je tijdens de tussentijdse toets goed uitvoert. Aangetoond is dat een tussentijdse toets de kans van slagen tijdens het examen met 20% verhoogt. Grijp die kans.